Palačinky s čekankou - recept cpt. Cooka
Crespelle con radicchio
4 porce:  25 dkg hladké mouky dvounulky, 5 dl plnotučného mléka, 3  vejce, 4 dkg rozpuštěného másla, sůl,

náplň: 60 dkg červené čekanky di Treviso, 20 dkg gorgonzoly, 8 dkg grana padano DOP, 7 cl mléka, 6.5 dkg másla, sůl, mletý pepř

Mouku prosejete do mísy, přilijete mléko, rozpuštěné máslo a špetku soli. Míchejte metličkou, aby se netvořily hrudky. Přidejte vejce, zašlehejte je do směsi a nechte těsto hodinu odpočívat v lednici.
Rozpalte nepřilnavou pánev a vymažte ji kouskem másla. Nalijte tolik těsta, aby pokrylo povrch pánve, a otáčejte pánví, dokud se těsto rovnoměrně nerozloží. Smažte postupně z obou stran palačinky, dokud se nespotřebuje všechno těsto. Palačinky naskládejte na talíř a nechte vychladnout.
Omyjte, očistěte a nakrájejte čekanku na proužky. Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte čekanku, promíchejte, osolte a opepřete. Pánev přiklopte pokličkou a čekanku poduste 10 minut. Sýr gorgonzola dejte do hrnku s mlékem, míchejte na mírném ohni a nechte ho rozpustit, dokud nebude směs krémová. Smíchejte čekanku s gorgonzolovým krémem, přidejte polovinu strouhaného sýra Grana Padano a promíchejte. Palačinky naplňte náplní z gorgonzoly a čekanky. Přeložte je na polovinu a pak na čtvrtinu, aby vytvořily vějíř. Skládejte je do zapékací misky, potřete rozpuštěným máslem a posypte sýrem Grana Padano. Pečte 15 minut při 180 °C. Podávejte ihned horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka