Velouté z čekanky a brambor - recept cpt. Cooka
Vellutata di radicchio e patate
4 porce:  20 dkg červené čekanky di Treviso, 13 dkg brambor, 1  pórek, 4.5 dl zeleninového vývaru, 4 dkg másla, 5 cl sychého bílého vína, sůl, mletý pepř, vlašský ořech podle chuti, smetana
Očistěte a nakrájejte čekanku na malé kousky. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pórek nakrájejte nadrobno, osmahněte ho na pánvi na másle a přidejte brambory a čekanku. Vmíchejte bílé víno a nechte ho zcela odpařit. Zalijte zeleninovým vývarem, přikryjte a vařte asi 30 minut. Pomocí ručního mixéru směs zpracujte na krém. Podle chuti osolte a opepřete. Polévku při servírování ozdobte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a několika lžícemi smetany.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka