Čekankové rizoto - recept cpt. Cooka
Risotto al radicchio
4 porce:  1 l zeleninového vývaru, 32 dkg rýže Carnaroli, 35 dkg červené čekanky di Chioggia, 6 dkg másla, 1 dl suchého bílého vína, 4 dkg grana padano, 5 dkg šalotky, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Oloupejte čekanku, omyjte listy pod tekoucí vodou a nakrájejte je na proužky. Nakrájejte šalotku a orestujte ji na hluboké pánvi s trochou oleje. Na pánev pak přidejte rýži, nechejte zesklovatět, přidejte čekanku, zalijte bílým vínem a nechte ho odpařit. Pokračujte míchajíce ve vaření rýže a pokaždé, když se předchozí vývar vstřebá, přidejte naběračku horkého vývaru. Asi po 15 minutách ji podle chuti osolte a opepřete. Už při vypnutém ohni vmíchejte do rizota máslo a strouhaný sýr Grana Padano. Podávejte ihned, ještě teplé a krémové.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka