Pizza parmentière se šalvějí - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg těsta na pizzu, 2  brambory, 6 snítek šalvěje, 10 dkg gruyèru, 5 dkg gorgonzoly, 10 cl crème fraîche, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 240 °C. Oloupejte brambory. Nakrájejte je mandolínou na velmi tenké proužky. Ponořte je na 3 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou. Následně je opláchněte ve studené vodě a smíchejte s olivovým olejem. Do těsta na pizzu vmíchejte polovinu strouhaného sýra Gruyère. Těsto rozválejte na nepřilnavé podložce na placku o průměru 30 cm.
Smíchejte smetanu se sýrem gorgonzola (případně rokfórem). Tuto směs rozetřete na těsto až do vzdálenosti 2 cm od okraje. Rozložte plátky brambor a šalvějí. Posypte zbylým Gruyèrem a dochuťte pepřem. Pečte v troubě 20 minut, dokud okraje pizzy nezezlátnou. A pak ji ihned podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka