Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a pastinákovým pyré - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg pastináku, 1  brambora, 2 dl crème fraîche, 60 dkg kachních prsíček, 1  jablko, 2  pomeranče, 50 dkg čerstvých brusinek, 1  celá skořice, 2  hřebíčky, 5 dkg cukru krupice, 5 dkg hnědého přírodního cukru, sůl, mletý pepř
Na omáčku oloupejte jablko, odstraňte jádřinec a nakrájejte ho na kostičky. Nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče a vymačkejte na šťávu oba pomeranče. Brusinky opláchněte. V pánvi zahřejte pomerančovou šťávu s kůrou, jablkem, skořicí, hřebíčkem a oběma cukry. Jakmile se šťáva začne vařit, přidejte brusinky a na mírném ohni za pravidelného míchání vařte dohladka.
Pastinák a brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a vařte je 20 minut ve vroucí osolené vodě. Scedíte je a rozmačkáte, přidáte smetanu a rozmixujte dohladka, osolte a opepřete.
Ostrým nožem udělejte do kůže kosočtvercové zářezy. Smažte je na suché pánvi 2 minuty na straně s kůží, otočte a smažte ještě 2 minuty. Před krájením nechte 10 minut odpočívat pod alobalem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka