Bramborové krokety se srdcem z Morbieru - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg brambor, 10 dkg Morbieru, 1 lžíce hladké mouky do těsta, 2.5 dkg hladké mouky na obalování, 1  vejce, 2.5 dkg polenty, olej na smažení
Brambory uvařte a po vychlanutí rozmačkejte na pyré. To smíchejte s trochou mouky. Sýr morbier nakrájejte na kostky, po dvou na porci. Rozválejte vrchovatou polévkovou lžíci bramborového těsta v dlani a vtlačte do něho kostku sýra. Uzavřete a vyválejte do kuličky. U ostatních kroket postup opakujte. Vložte je na 30 minut do mrazáku.
Vejce rozšlehejte v polévkovém talíři se špetkou soli a špetkou černého pepře. Do druhého talíře nasypte polentu a do třetího mouku. Rozehřejte olej na smažení. Až bude horký, vyjměte krokety z mrazáku. Obalte je v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v polentě. Ihned je ponořte do horkého oleje po čtyřech. Smažte dozlatova. Osušte je na papírových utěrkách a podávejte horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka