Zapečený koláč s hlívou a gorgonzolou - recept cpt. Cooka
Tarte flambée aux pleurotes et gorgonzola
2 porce:  12.5 dkg hladké mouky, 3 cl řepkového oleje, 5 cl vody, 15 dkg hlívy ústřičné, olivový olej, 1/2  červené cibule, 10 cl crème fraîche, 5 dkg měkkého tvarohu, 4 plátky uzené slaniny, 5 dkg gorgonzoly, 1 hrst rukoly
Mouku smíchejte se špetkou soli, poté přilijte teplou vodu a řepkový olej a vypracujte homogenní těsto. Těsto tence rozválejte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Předehřejte troubu na 240°.
Hlívu ústřičnou očistěte (neomývejte, je velmi porézní a absorbuje velké množství vody, jen ji otřete vlhkým hadříkem) a opečte na pánvi s trochou olivového oleje. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Smetanu smíchejte s tvarohem a dochuťte pepřem. Touto směsí potřete těsto. Navrch rozdělte hlívu, plátky cibule, slaninu a sýr gorgonzola nakrájený na proužky. Pečte 8 minut. Podávejte s listy rukoly.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka