Paprikové suflé s olivami - recept cpt. Cooka
1 porce:  1  červená paprika, 1  žlutá paprika, 3 dkg hladké mouky, 3  vejce, 1  bílek, 2 dl mléka, 2 dkg grana padano, 1  šalotka, 4 lístky bazalky, 4 dkg másla + něco na vymazání formy, sůl, 1 hrst černých oliv
Papriky omyjte, osušte, položte na plech vyložený pečicím papírem a opečte je pod grilem v troubě, přičemž je otáčejte ze všech stran. Přendejte do studeného hrrnce, přikryjte pokličkou a nechte vychladnout. Poté oloupejte slupku. Papriky nakrájejte na proužky, odstraňte z nich semena a vlákna a položte je na papírový ubrousek, aby uschly. Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a v hrnci ji jemně poduste na másle. Naráz přidejte mouku, několik minut ji míchajíce restujte, pak přilijte mléko a za stálého míchání vařte 5 minut.
Vzniklý bešamel nalijte do mísy, přidejte strouhaný sýr, nasekanou bazalku, papriky a vše rozmixujte ponorným mixérem. Dno a zapékací nádoby na suflé vymažte máslem. Oddělte žloutky od bílků a žloutky přidejte do směsi paprik. Vyšlehejte 4 bílky do tuhého sněhu se špetkou soli a ten opatrně vmíchejte do směsi. Nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě při 180° asi 45 minut. Ihned podávejte s olivami po stranách.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka