Florentinské toasty - recept cpt. Cooka
1 porce:  10 dkg bílého chleba, 5 dkg másla, 4 dkg sardelových řezů nebo plátků, 10 dkg špenátu (listů), sůl, muškátový květ nebo oříšek, smetana, tvrdý sýr
Z bílého chleba se ukrojí na porci 2 plátky silné asi 10 mm, strany se okrojí tak, aby vznikly 2 obdélníky o velikosti asi 7 x 9 cm. Plátky chleba se na sucho opečou, vychladlé se potřou máslem a na ně se křížem kladou sardelové plátky nebo na nudličky krájené sardelové řezy. Takto připravené toasty se pokryjí tenčí vrstvou spařených, na troše smetany podušených špenátových listů, osolených a okořeněných muškátovým květem nebo oříškem. Nakonec se posypou strouhaným sýrem, navrch se položí kousek másla a rychle se zapečou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka