Kakaové tagliatelle se směsí hub a kaštanů - recept cpt. Cooka
Tagliatelle al cacao con funghi misti e castagne
4 porce:  

na tagliatelle: 27.5 dkg semoliny, 2.5 dkg hořkého kakaa, 3  vejce, sůl,

omáčka: 40 dkg čerstvých hub, 3 lžíce extra virgin olivového oleje, 15 dkg pečených jedlých kaštanů, 8 dkg vlašských ořechů, 8 dkg salámu finocchiona, 4  šalotky, 1 snítka tymiánu, 1 snítka majoránky, 1/2 šálku zeleninového vývaru, 1 lžíce oleje (na vaření těstovin)

Mouku smíchejte s kakaem na válu, udělejte jamku a doprostřed vyklepněte vejce, přidejte špetku soli a hněťte rukama, dokud nezískáte hladké a homogenní těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Z lesních hub odstraňte zeminu, jemně je očistěte kartáčkem a nakonec je pečlivě očistěte vlhkým hadříkem, abyste odstranili všechny stopy nečistot. Nakrájejte je na kousky a dejte je na pánev s olejem a oloupanou a nakrájenou šalotkou. Restujte několik minut na prudkém ohni, pak přidejte nahrubo nasekané kaštany, přilijte naběračku horkého vývaru a vařte 2-3 minuty. Nakonec směs osolte, opepřete a posypte lístky tymiánu a majoránky.
Vezměte těsto, na strojku ho vyválejte do tenkého plátu a ten nakrájejte na 5 mm široké dlouhé nudle. Těstoviny nechte oschnout na lehce pomoučeném povrchu. Vlašské ořechy nahrubo rozdrťte s trochou pepře. Tagliatelle uvařte ve velkém množství vroucí osolené vody se lžící oleje, sceďte je, když jsou al dente, ale nechte je trochu vlhké, přelijte je připravenou omáčkou, posypte je oloupaným a nahrubo nakrájeným fenyklovým salámem, přidejte drcené vlašské ořechy a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka