Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci - recept cpt. Cooka
Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 1  červená cibule, 50 dkg třešňových rajčat, 40 dkg těstovin rigatoni, 1 l zeleninového vývaru, 22 dkg tuňáka v oleji, 3 lžíce mascarpone, 3 dkg parmazánu, 2 lžíce kaparů, 1/2  citrónu na kůru, 1 svazek zelené petrželky
V hrnci na středně mírném ohni rozehřejte olej a 7 minut smažte nadrobno nakrájenou cibuli se špetkou soli, dokud nezměkne a nezprůsvitní. Přidejte 2/3 cherry rajčat, těstoviny a horký vývar a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte odkryté 15 minut. Po této době by se rajčata měla rozpadnout a těstoviny budou právě uvařené.
Přidejte zbývající rajčata a na středně silném ohni je 5 minut nepřikryté vařte, dokud se tekutina nezredukuje. Jemně vmíchejte větší kousky okapaného tuňáka spolu s mascarpone, strouhaným parmazánem, kapary, citronovou kůrou, jemně nasekanou petrželkou a trochou soli a pepře. Přikryjte pokličkou a před podáváním v hlubokých miskách nechte 5 minut odstát.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka