Bramborové krokety se sýrem fontina a klobáskou - recept cpt. Cooka
Crocchette di patate con fontina e salsiccia
4 porce:  60 dkg brambor, 20 dkg klobásky salsiccia, 8 dkg italského sýra fontina, 8 dkg strouhanky, 5 dkg parmazánu, 1  vejce, extra virgin olivový olej, zelená petrželka, sůl
Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Povařte je 10 minut ve velkém množství osolené vody. Brambory nechte okapat a rozšťouchejte je nebo prožeňte lisem na brambory. Klobásku oloupejte a rukama ji rozdrobte. Sýr fontina rozmixujte v mixéru. Přidejte tyto ingredience do bramborové kaše. Přidejte jemně nasekanou petrželku, nastrouhaný parmazán a vejce. Dobře promíchejte a přidejte trochu strouhanky, dokud směs neztuhne.
Vytvarujte krokety, obalte je ve strouhance a nechte 10 minut odpočívat v lednici. Na pánvi rozehřejte olej a krokety smažte a opatrně je obraťte, dokud nebudou z obou stran zlatavě hnědé. Položte je na savý papír, osolte a ihned podávejte. Případně můžete krokety péci v troubě při 180 °C asi 20 minut na plechu vyloženém pečicím papírem. V polovině pečení je přitom obraťte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka