Bezvaječná cizrnová frittata se špenátem - recept cpt. Cooka
Frittata di farina di ceci e spinaci senza uova
4 porce:  16 dkg špenátu, 20 dkg cizrnové mouky, 6 dl vody, 1 stroužek česneku, 5 cl extra virgin olivového oleje, sůl
Stroužek česneku osmahněte na pánvi s trochou oleje. Přidejte očištěný špenát, osolte, přikryjte a několik minut poduste. Cizrnovou mouku nasypte do velké mísy a postupně přidávejte vodu, osolte a promíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Odstraňte případnou pěnu, která se tvoří na povrchu. Přilejte olej a promíchejte. Uvařený špenát slijte a na prkénku nasekejte nahrubo, přidejte do těsta a dobře promíchejte. Vymažte dno a boky zapékací misky, nalijte do ní směs, zarovnejte ji stěrkou a pečte při 220 °C asi 20-25 minut. Vyjměte z trouby a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka