Bramborovo-cibulový koláč - recept cpt. Cooka
Gateau di patate e cipolle
4 porce:  50 dkg brambor, 15 dkg cibule, 3  ančovičky, rozmarýn, šalvěj, tymián podle chuti, 3 lžičky parmazánu, extra virgin olivový olej, sůl
Brambory vařte v páře asi 15-20 minut. Mezitím oloupejte a nakrájejte na plátky cibuli. Oloupejte ne zcela uvařené brambory a nastrouhejte je na julienne nudličky do velké mísy. Ančovičky rozpusťte na nepřilnavé pánvi s olejem. Přidejte cibuli a nechte ji zavadnout. Rozmarýn, šalvěj a tymián opláchněte a nasekejte. Nasekané bylinky přidejte k bramborám, stejně tak strouhaný parmazán a nakonec i podušenou cibuli. Osolte, promíchejte a vraťte směs na pánev. Pokračujte ve smažení, směs zmáčkněte jako omeletu a obraťte ji, až je zlatavě hnědá. Placku ještě několikrát otočte, aby se na obou stranách vytvořila kůrčička, pak vypněte oheň a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka