Lasagne s černou kapustou, mozzarelou a klobáskou - recept cpt. Cooka
Lasagne con cavolo nero, mozzarella e salsiccia
4 porce:  30 dkg čerstvých vaječných lasagní, 40 dkg černé kapusty, 1.5 dl vody, 30 dkg klobásky salsiccia, 5 dkg parmazánu, 15 dkg mozzarelly, 1 stroužek česneku, extra virgin olivový olej, sůl, 40 dkg bešamelové omáčky
Listy kapusty (nemáte-li černou, nejblíž je jí kadeřávek) očistěte, omyjte a nakrájejte. Na pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte rozdrcený stroužek česneku a vložte listy kapusty. Přidejte vodu a vařte 15-20 minut. Po uvaření česnek vyjměte. Klobásku rozdrobte na jinou pánev a 5 minut ji opékejte nasucho. Mozzarellu nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.
Vezměte si hotovou bešamelovou omáčku, polovinu si odložte a druhou polovinu smíchejte s klobásou a kapustou. Na dno máslem vymazané zapékací mísy rozetřete tenkou vrstvu neochucené bešamelové omáčky, kterou jste si předtím odložili stranou. Začněte skládat vrstvy lasagní tak, že nejprve položíte plátky těsta, na ně ochucenou bešamelovou omáčku, na kostičky nakrájenou mozzarellu a takto pokračujte, dokud vám nedojdou ingredience. Poslední vrstvu zakončete neutrální bešamelovou omáčkou a posypte strouhaným parmazánem. Lasagne pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Vyjměte z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka