Coush-coush - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 šálky kukuřičné mouky, 1 lžíce moučkového cukru, 1.5 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1.5 šálku mléka plus další na podávání, 8 plátků anglické slaniny, třtinový sirup
Ve středně velké míse ušlehejte kukuřičnou mouku, cukr, sůl, pepř a prášek do pečiva. Přidejte mléko a míchejte, dokud se dobře nespojí.
Ve větší litinové pánvi osmahněte dokřupava plátky slaniny, odložte je stranou a na středním plameni do sádla ze slaniny přidejte směs kukuřičné mouky a bez míchání smažte, aby se vytvořila kůrka, 4 až 5 minut (v případě potřeby upravte teplotu). Po vytvoření kůrky směs promíchejte, aby se kůrka rozpadla a rozestřela po celém objemu. Snižte teplotu na minimum a smažte dál do úplného propečení 10 až 15 minut. Podávejte s křupavou slaninou a dalším mlékem. V případě zájmu ozdobte třtinovým sirupem.
Jde o starý kajunský recept, jednoduchá příprava i suroviny ho předurčují pro podzimní plískanicovou snídani.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka