Country captain - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1/2 šálku šunky, 4 plátky anglické slaniny nakrájet na proužky, 120 dkg kuřecích stehen nevykostěných a s kůží, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 šálek nakrájené cibule, 1 šálek nakrájených červených paprik, 1.25 šálku dlouhozrnné rýže, 2 lžíce přírodního cukru, 1.5 lžičky karí koření, 1/2 lžičky česneku v prášku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/4 lžičky drceného červeného pepře, 3 šálky kuřecího vývaru, 1/2 šálku tmavých rozinek, 1/4 šálku zelené petrželky, 40 dkg rajčat z plechovky, 2 lžíce pekanových ořechů
Rozpalte litinovou pánev na středně vysoké teplotě. Snižte teplotu na střední a přihoďte na pánev na kostičky nakrájenou šunku a slaninu. Restujte 8 až 10 minut, dokud nezhnědne a není křupavá. Vyjměte ji děrovanou naběračkou a ponechte asi 2 lžíce tuku na pánvi. Šunku a slaninu nechte okapat na papírových utěrkách.
Posypte kuře po celém povrchu čtvrtinou soli a polovinou černého pepře. Přidejte je na pánev kůží dolů. Smažte dozlatova, asi 8 minut, a jednou otočte. Vyjměte z pánve. Přidejte nakrájenou cibuli a papriku, za občasného míchání smažte do lehkého zhnědnutí. Vmíchejte rýži, a zloehka míchajíce restujte 2 minuty. Vmíchejte hnědý cukr, kari, česnekový prášek, zázvor a červenou papriku. Přidejte vývar, rozinky, část nasekané petrželky, nakrájená rajčata, zbývající sůl a černý pepř a seškrábněte všechny připečené kousky na dně pánve. Ponechte si 1/4 hrnku šunkové směsi a tu zbývající přidejte do pánve a promíchejte. Kuřecí maso vložte do rýžové směsi. Přiveďte k varu na středním ohni.
Duste přikryté, dokud rýže nezměkne a teploměr na maso zapíchnutý do nejsilnější části kuřete neukáže 74°, 25 až 30 minut. Přikryjte a nechte 10 minut stát. Kuře vyjměte z pánve. Rýži načechrejte vidličkou. Vraťte kuře na pánev. V malé misce smíchejte zbývající petrželku, nasekané opražené pekanové ořechy a odloženou směs šunky. Posypte jimi kuře a rýži.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka