Klasická sekaná po americku - recept cpt. Cooka
Classic meat loaf
6 porcí:  3 lžíce másla, 1 šálek nakrájené cibule, 4 stroužky česneku, 1/4 šálku rajčatového protlaku, 45 dkg hovězího masa, 45 dkg vepřového masa, 20 dkg telecího masa, 2  vejce, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce worcestrové omáčky, 2 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce soli, 1 lžička mletého pepře, 1/2 šálku strouhanky, 1/4 šálku plnotučného mléka, 1.5 šálku kečupu, 3 lžíce přírodního cukru, 1 lžička chilli vloček, 3 lžíce hořčice, 1 lžíce worcestrové omáčky, 4 plátky anglické slaniny
Předehřejte troubu na 190 °C, lehce vymažte formu. Na střední pánvi rozpusťte máslo na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a za občasného míchání restujte do změknutí 5 až 6 minut. Přidejte utřený česnek a smažte minut, dokud se nerozvoní. Odstavte z ohně a vmíchejte rajčatový protlak a nechte ho vstřebat. Nechte vychladnout.
Ve velké míse smíchejte mleté hovězí, vepřové a telecí maso, lehce rozšlehaná vejce, hořčici, worcester, nasekanou petrželku, sůl, černý pepř a cibulovou směs. V malé misce smíchejte strouhanku a mléko, přidejte k masové směsi. Rukama jemně promíchejte ingredience, dokud se dobře nespojí, ale dávejte pozor, abyste je nepromíchali moc, aby sekaná nebyla příliš hutná a tuhá. Masovou směs vložte do připravené formy.
V malé misce smíchejte kečup, hnědý cukr, červenou papriku, zbývající hořčici a worcester. Polovinu kečupové směsi rozetřete na sekanou. Navrch položte podélně 2 plátky slaniny, mezi nimiž nechte volný prostor. Zbývající 2 plátky slaniny rozkrojte na polovinu, čímž vzniknou 4 krátké kousky. Krátké kousky slaniny propleťte kolmo mezi dlouhými kousky, abyste vytvořili mřížkový vzor.
Pečte, dokud teploměr vložený do středu nezaznamená 72 °C, přibližně hodinu. Vyjměte formu z trouby. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. V případě potřeby slijte tuk z pánve opatrným nakloněním rohu nad malou misku. Zbylou směs kečupu rozetřete na slaninu. Pečte, dokud omáčka nezhoustne a nezhnědne a slanina není málo vidět, přibližně dalších 25 minut. V případě potřeby opět slijte přebytečný tuk. Před podáváním nechte 10 minut odstát. Při servírování ozdobte petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka