Špagetová tykev po boloňsku - recept cpt. Cooka
2 porce:  30 dkg mletého hovězího masa, 1  špagetová tykev, 1  mrkev, 1  cibule, 12 lístků bazalky, 8 dkg gruyèru nebo parmazánu, 3 dl rajčatového pyré, olivový olej, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C. Malou špagetovou tykev rozkrojte podélně napůl, vydlabejte střed se semínky a položte ji na plech vyložený pečicím papírem řezem dolů. Vložte na 30 minut do trouby, pak dýni otočte, přikryjte hliníkovou fólií a pečte dalších 15 minut.
V průběhu pečení na olivovém oleji osmažte nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli dozlatova. Přidejte maso a nechte ho zhnědnout, poté přilijte rajčatové pyré. Přidejte sůl, pepř a nasekanou bazalku. Povařte 15 až 20 minut.
Předvařenou dýni nechte mírně vychladnout a poté dužinu vidličkou naškrábejte na špagety. Přidejte je do boloňské omáčky a dobře promíchejte. Směs rozdělte do dýňových skořápek, posypte strouhaným sýrem a několik minut ještě zapékejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka