Králičí rillettes s ciderem - recept cpt. Cooka
Rillettes de lapin au cidre
6 porcí:  4  králičí stehna, 2  mrkve, 2  šalotky, 2 stroužky česneku, 1 stonek řapíkatého celeru, 5 dkg rozinek, 5 dkg nakládaných rajčat, 4 dkg piniových semínek, 5 dkg husího sádla, 7.5 dl suchého cideru, 1  bobkový list, 3 snítky rozmarýnu, 1 lžíce celého pepře, 1 lžička uzené papriky, sůl, mletý pepř
Den předem oloupejte stroužky česneku a rozdrťte je lisem na česnek. Stonek celeru opláchněte a nakrájejte na malé kousky. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na malé kostičky. Nalijte cider do široké nádoby, přidejte bobkový list, snítku rozmarýnu, rozdrcený česnek, kousky celeru, kostičky mrkve a černý pepř zabalený a zavázaný v kousku gázy. Králičí stehna osolte, přikryjte a nechejte aspoň 12 hodin marinovat v lednici.
Druhý den duste králičí stehna i s marinádou přikrytá v pekáči na mírném ohni po dobu 4 hodin. Piniové oříšky opékejte 5 minut na rozpálené pánvi. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Zbývající listy rozmarýnu nasekejte. Králičí stehna vyjměte z vývaru pomocí naběračky a natrhejte je, nadrobte. Přidejte 2 polévkové lžice mrkve nakrájené na kostičky do mísy s rozdrobeným králíkem, nasekanými lístky rozmarýnu, nasekanou šalotkou, nahrubo nakrájenými konzervovanými rajčaty, sultánkami, piniovými oříšky, husím sádlem a uzenou paprikou. Jemně promíchejte. Pokud se vám výsledek zdá příliš suchý, můžete přidat malou naběračku vývaru. Ochutnejte a dochuťte. Podávejte například na plátcích opečeného domácího chleba.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka