Slané koláče z máslové dýně a ořechového pesta - recept cpt. Cooka
Tartelettes feuilletées à la courge butternut et au pesto de noix
6 porcí:  1  lístkové těsto, 60 dkg máslové tykve,

na pesto: 10 dkg vlašských ořechů, 5 dkg pecorina, 1/2 svazku zelené petrželky, 1 stroužek česneku, 10 cl olivového oleje + něco na pokapání, sůl, mletý pepř

Předehřejte troubu na 190 °C. Dýni oloupejte a nakrájejte na tenounké plátky. Připravte pesto. Hladkolistou petrželku omyjte, osušte a otrhejte listy. Česnek oloupejte, zbavte ho jádra a poté ho prolisujte lisem na česnek nebo utřete. V kuchyňském robotu rozmixujte vlašské ořechy se strouhaným pecorinem, petrželkou a olejem. Osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek a rozmixujte, abyste získali poměrně husté pesto.
Listové těsto rozdělte na obdélníky, po jednom na porci a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Na každý obdélník těsta dejte vrstvu pesta, plátky dýně tak, aby se trochu překrývaly a pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě asi 25 minut, dokud koláče nezezlátnou. Před podáváním je posypte pár odloženými nasekanými vlašskými ořechy a podávejte například se zeleným salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka