Cizrnové krokety s jogurtovou omáčkou - recept cpt. Cooka
6 porcí:  70 dkg uvařené cizrny, 50 dkg řeckého jogurtu, 1 svazek zelené petrželky, 2 stroužky česneku, 2  citróny, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce oleje na smažení, bílý pepř, sůl
Uvařenou okapanou cizrnu smíchejte se 3/4 hladkolisté petrželky, oloupanou nakrájenou červenou cibulí a utřeným stroužkem česneku, moukou, polovinou kmínu, koriandrem, paprikou a solí. Uhněťte těsto a v případě potřeby přidejte trochu vody. Nechte 30 minut odpočívat na chladném místě.
Na omáčku: smíchejte jogurt, citronovou šťávu, zbylý oloupaný a rozmačkaný stroužek česneku, zbylou nadrobno nasekanou petrželku, zbylý kmín, pepř a sůl. Z cizrnové směsi vytvarujte dvěma lžícemi krokety. Na pánvi rozehřejte olej a smažte krokety 3 minuty (v případě potřeby po částech). Osušte je na kuchyňském papíře a ihned podávejte s jogurtovou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka