Nudle char siu - recept cpt. Cooka
4 porce:  18 dkg širokých rýžových nudlí, 1 lžíce rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 3 cm zázvoru, 40 dkg mletého hovězího masa, 1 lžička čínské směsi koření pěti vůní, 4 lžíce rýžového vína, 3 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce omáčky hoisin, 1 svazek jarní cibulky, 2  mrkve, 10 dkg kadeřavé kapusty, 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce opražených sezamových semínek, 1 hrst koriandrových lístků
Nudle uvařte tak, že je na dvě minuty namočíte do vroucí vody, poté je scedíte a prohřejete pod teplou vodou. Odstavte. Česnek oloupejte a nakrájejte na jemné plátky, zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno. Oloupejte a nastrouhejte mrkev a nakrájejte kapustu.
Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olej a dvě minuty na něm smažte česnek a zázvor. Přidejte mleté maso a opečte je ze všech stran, poté vmíchejte koření pěti vůní. Přilejte rýžové víno, sójovou omáčku a omáčku hoisin a nechte probublávat, až se vše pěkně spojí. Přidejte jarní cibulku, mrkev a kapustu. Přilijte trochu vody a vařte 2-3 minuty, dokud zelenina nezměkne. Nudle vhoďte do woku se sezamovým olejem a podávejte posypané sezamovými semínky a lístky koriandru.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka