Kuřecí asopao - recept cpt. Cooka
Asopao de pollo
8 porcí:  90 dkg kuřecích stehen, 1.5 lžičky směsi koření adobo, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 šálek nakrájených zelených paprik, 1 šálek červených paprik, 1 šálek cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6 šálků kuřecího vývaru, 2 konzervy nakládaných rajčat, 1.5 šálku střednězrnné rýže, 1  bobkový list, 1 lžička soli, 1/4 lžičky chilli vloček, 1 šálek mraženého hrášku, 1 šálek oliv plněných papričkou, 1/4 šálku koriandrových lístků
Vykostěné a kůže zbavené kuře ochuťte kořením <> a černým pepřem. Rozehřejte olej v hrnci na středním plameni. Přidejte kuře a opékejte ho 4 až 5 minut z každé strany. Přendejte na talíř. Do hrnce přidejte nakrájenou zelenou a červenou papriku, nakrájenou cibuli, utřený česnek a rajčatový protlak. Za stálého míchání povařte, dokud zelenina mírně nezměkne, 3 až 4 minuty. Vraťte kuře do hrnce spolu s vývarem, rajčaty, rýží, bobkovým listem, solí a chilli. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu na středně nízkou a vařte odkryté, dokud rýže nezměkne a kuře nezrůžoví, asi 20 minut.
Vmíchejte rozmražený hrášek a nakrájené olivy a vařte dalších 5 minut. Odstavte z ohně a odstraňte bobkový list. V případě potřeby vyjměte kuře, rozdrobte ho a vraťte do hrnce. Vmíchejte nasekaný čerstvý koriandr. Podávejte ozdobené dalším koriandrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka