Pizza bianco na pánvi s houbami a vejcem - recept cpt. Cooka
1 porce:  17.5 dkg hladké mouky, 1.5 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce oleje, 8.5 cl vody, 1 stroužek česneku, olej na smažení, 4 snítky rozmarýnu, 14 dkg žampiónů, 8.5 dkg smetanového sýra, 1  vejce, 1 špetka chilli vloček
Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, olejem, vodou a špetkou soli a vypracujte těsto. Vyklopte ho na pracovní plochu a 1-2 minuty hněťte, aby se spojilo v kouli, pak ho vraťte do mísy, přikryjte utěrkou a dejte stranou.
Na ohnivzdorné pánvi o šířce zhruba 22 cm rozehřejte kapku oleje. Přidejte česnek nakrájený na tenké plátky a většinu nasekaného ozmarýnu a 1-2 minuty smažte, dokud nezezlátne. Přidejte houby nakrájené na plátky a restujte 10 minut nebo dokud nezezlátnou a nezměknou. Okořeňte a vyklopte na talíř.
Z těsta vytvarujte tenký kotouč zhruba stejné velikosti jako pánev - můžete to udělat rukama, není třeba používat váleček. Vložte jej na pánev a na mírném až středním ohni 4-5 minut opékejte, dokud spodní strana nezezlátne. Pomocí lopatky otočte a smažte dalších 4-5 minut. Rozpalte gril na nejvyšší stupeň. Osolte smetanový sýr a potřete jím pizzu. Navrch dejte žampiony a uprostřed nechte místo na vejce. Do volného prostoru rozklepněte vajíčko a osolte, poté dejte pánev na 3-4 minuty pod gril, dokud bílek neztuhne, ale žloutek je stále trochu tekutý. Před podáváním posypte chilli vločkami a zbylým rozmarýnem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka