Víkendová puttanesca - recept cpt. Cooka
4 porce:  6 stroužků česneku, 2  ančovičky, 1/2 šálku olivového oleje, 1/2 šálku oliv Kalamata, 6 lžic rajčatového protlaku, 3 lžíce kaparů, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky chilli vloček, 4 šálky vody, 22 dkg malých těstovin, 14 dkg baby špenátu, 1/2 šálku panko strouhanky, 2  ančovičky, 2 lžíce olivového oleje
Tenké plátky česneku, ančovičky a olej smažte v těžké pánvi na středním ohni za stálého míchání a drobení ančoviček dřevěnou vařečkou, dokud česnek nezačne na okrajích hnědnout, asi 3 minuty. Přidejte nahrubo nasekané kalamata olivy, rajčatový protlak, okapané kapary, sůl a vločky červené papriky a za stálého míchání restujte, dokud rajčatový protlak neztmavne, asi 3 minuty.
Přidejte do hrnce vodu, zvyšte teplotu na maximum a přiveďte k varu. Přidejte drobné těstoviny (ditalini, orzo, mušličky) a baby špenát, jehož listy natrhejte na menší kousky. Promíchejte, pak snižte teplotu na střední a za častého míchání, aby se těstoviny nepřichytily, vařte, dokud nejsou uvařené, 10-12 minut.
Mezitím na středně velké pánvi rozehřejte další ančovičky a olej. Přidejte panko, špetku červených chilli vloček a soli a za častého míchání a drobení ančoviček smažte dozlatova, asi 2 minuty. Těstoviny rozdělte do misek a posypte je směsí panko.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka