Celozrnné noky s čerstvou omáčkou - recept cpt. Cooka
Gnocchi integrali al sugo fresco
4 porce:  40 dkg vařené cizrny, 5 dkg celozrnné mouky, sůl, 45 dkg třešňových rajčat, 5 dkg rajčatového protlaku, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 1 svazek bazalky, 10 dkg strouhaného pecorina, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Uvařenou cizrnu propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji okapat. Rozmačkejte ji a rozmixujte v mixéru na krém. Přeneste krém na pracovní plochu, přidejte celozrnnou mouku, špetku soli a hněťte, dokud není směs měkká a kompaktní. Klasickým způsobem udělejte noky, dejte je na pomoučený plech a nechte je stranou přikryté čistou utěrkou nebo ještě lépe v lednici.
Přiveďte k varu velké množství osolené vody a mezitím připravte omáčku z cherry rajčat. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a dejte ji na pánev s trochou oleje a celým stroužkem česneku. Přidejte rajčatový protlak a omytá a rozpůlená cherry rajčátka, osolte a opepřete a za občasného míchání vařte 10 minut. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, vylovte je, vhoďte je do rajčatové omáčky, dobře promíchejte a podávejte s bohatým posypem strouhaného sýra Pecorino a nasekanou čerstvou bazalkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka