Sýrové suflé v žampionových kloboučcích - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 velkých žampiónů, 1  citrón, 10 g másla, sůl, 1/4 l mléka, 4 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, 5 dkg gruyèru, 2  bílky, 1  žloutek, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 200 °C. Velké žampiony omyjte a vydlabejte vnitřek klobouků. Houby vložte do hrnce. Zalijte studenou vodou a vařte asi 10 minut s máslem a citronovou šťávou. Odložte stranou.
Připravte směs na suflé: rozpusťte máslo, přidejte mouku a za pravidelného míchání vařte 5 až 6 minut. Mléko převařte a nalijte ho na teplou jíšku. Promíchejte metličkou a nechte 10 minut vařit na ohni. Osolte a opepřete. Odstavte z ohně a přidejte strouhaný sýr Gruyère a žloutek. Bílky ušlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do směsi. Naplňte kloboučky hub a zapékejte asi 10 minut. Podávejte dozlatova opečené se zeleným salátem ozdobeným nasekanou rukolou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka