Řeřichový quiche s kozím sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  křehké těsto, 1 lžíce másla, 2 svazky řeřichy, 2  kozí sýry (polosuchý crottin), 3  vejce, 5 dkg gruyèru, 4 dl smetany, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C. Z řeřichy odstraňte nejtlustší stonky a nakrájejte ji nahrubo. Řeřichu s kouskem másla rozpouštějte v kastrolu asi 10 minut. Křehkým těstem vyložte koláčovou misku a rozetřete na něj změklou řeřichu. Navrch rozdrobte kozí sýr. V míse rozšlehejte vejce jako na omeletu. Přidejte smetanu. Osolte a opepřete. Tuto směs nalijte na koláč a posypte strouhaným sýrem. Vložte na 30 minut do trouby. Podávejte horké s křupavým zeleným salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka