Cibulový obrácený koláč - recept cpt. Cooka
Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons
4 porce:  1  lístkové těsto, 5 dkg másla, 2  kozí sýry, 8  cibulí, 3 lžíce hořčice, 2 lžíce moučkového cukru, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C. Cibuli oloupejte, jednu či dvě nakrájejte na kolečka a zbytek nadrobno. Na pánvi rozehřejte máslo a 5 minut na něm smažte najemno krájenou cibuli. Přidejte cukr, aby zkaramelizoval, a restujte dalších 10 minut na mírném ohni. Osolte a opepřete.
Listové těsto potřete hořčicí. Homolky kozího sýra nakrájejte na plátky. Do koláčové formy vložte list pečicího papíru. Úhledně rozložte kolečka cibule, rozetřete zkaramelizovanou cibuli, přidejte plátky kozího sýra a přikryjte listovým těstem. Vložte na 30 minut do trouby. Po upečení překlopte na servírovací talíř.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka