Bílá polenta s ragú a bešamelem - recept cpt. Cooka
Bianca con ragù e besciamella
4 porce:  30 dkg bílé kukuřičné mouky, 10 dkg mletého telecího masa, 10 dkg vepřového masa, 10 dkg krůtích řízků, 1  mrkev, 1  cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 1.5 dl červeného vína, 3.5 dl vývaru, 7 dkg parmazánu, 2 dkg másla, 3 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř, 5 dl bešamelové omáčky
Polentu připravte z mouky, vody a soli podle návodu na obalu, nalijte ji do mírně navlhčené paštikové formy, nechte ji vychladnout, pak ji vyklopte a nakrájejte na plátky.
Nakrájejte zeleninu, osmahněte ji v hrnci na oleji, přidejte vše pomleté maso, opečte ho, podlijte vínem, osolte a opepřete, přidejte vroucí vývar a duste na mírném ohni 2 hodiny.
Máslem vymažte zapékací misku, na dno položte plátky polenty, přikryjte vrstvou bešamelové omáčky, masovým ragú a trochou parmazánu, pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny ingredience, a na závěr posypte parmazánem. Zapečte při 220 °C 20 minut, dokud povrch nebude gratinovaný.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka