Špagety s mandlovým pestem a sardinkami - recept cpt. Cooka
Spaghettoni al pesto di mandorle con sardine
4 porce:  32 dkg špaget, 25 dkg sardinek v oleji, 4 dkg sladkého pecorina, 1 sklenka mléka, 4 dkg loupaných mandlí, 1 svazek fenyklové nati, 2 stroužky česneku, 1 bio citrón, 1  rohlík, 1 lžička fenyklu, extra virgin olivový olej, sůl, 6 dkg mandlí
Mandle za stálého míchání opražte na nepřilnavé pánvi. Oloupaný česnek vařte 30 minut v horkém mléce, po vychladnutí ho slijte a rozmixujte se solí, fenyklem, sýrem pecorino, mandlemi, špetkou soli a potřebným množstvím oleje, abyste získali hrubé pesto.
Sardinky nechte okapat a pokapejte je citronovou šťávou. Z tvrdého rohlíku nastrouhejte strouhanku a spojte ji se semínky fenyklu a citronovou kůrou nakrájenou na proužky. Směs opražte na troše oleje a přidejte ji k sardinkám. Uvařte těstoviny, nechte je velmi vlhké a přelijte je mandlovým pestem, sardinkami a zbylými nasekanými mandlemi.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka