Roláda plněná dýňovým krémem - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  pórky, 5 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, 3 dl mléka, sůl, 6 dkg ementálu, 4  žloutky, 4 dkg strouhaného grana padano, 30 dkg tykve, 3 dl mléka, 3 listy šalvěje, muškátový oříšek, 2 dkg másla, 7 dkg celozrnné strouhanky
Poduste polovinu nakrájeného pórku na másle po dobu 3 minut. Přidejte mouku, přilijte mléko a vařte 5 minut. Osolte, vypněte oheň, přidejte strouhaný ementál, žloutky a 3/4 strouhaného sýra grana padano. Směs rozetřete do formy o rozměrech 35x26 cm vyložené pečicím papírem a pečte 25 minut při 180°. Vyklopte na mastný papír, posypte zbylou čtvrtinou strouhaného sýra a nechte vychladnout.
Dýni nakrájenou na kostičky vařte 15 minut se zbývajícím mlékem, šalvějí, solí a muškátovým oříškem, rozmixujte. Zbylý pórek nakrájený na plátky podusíte opět na másle, osolte a přidejte strouhanku. Studené těsto potřete dýňovým krémem, posypte směsí strouhanky a pórku a srolujte do pečicího papíru. Pečte 5-8 minut při 180° a roládu podávejte nakrájenou na plátky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka