Nočky z chleba a mangoldu s alpským sýrem - recept cpt. Cooka
Gnocchetti di pane con formaggio di malga
4 porce:  40 dkg tvrdého jihotyrolského chleba, 60 dkg mangoldu, 2  vejce, hladká mouka, 2.5 dl mléka, italský sýr z alpských pastvin, 7 dkg alpského másla, 1 snítka šalvěje, sůl, mletý pepř
Okoralý chléb nakrájejte na kostičky, vložte je do mísy, zalijte mlékem a nechte 4-5 hodin změknout. Mangold očistěte, omyjte a nakrájejte, uvařte jej v osolené vodě, sceďte, nechte vychladnout a nakrájejte. Přidejte ho k chlebu, dobře promíchejte, přidejte vejce a špetku soli a pepře, přendejte do mixéru a chvíli mixujte. Těsto dejte na vál, poprašte ho moukou a postupně ho hněťte, přičemž přidávejte mouky jen tolik, aby bylo kompaktní, ale vláčné. Rozdělte je na kousky, pod rukama z nich vyválejte dlouhé válečky o průměru asi 2 cm a nakrájejte je na malé kousky.
Na malé pánvi lehce opečte máslo do barvy lískových oříšků se šalvějí. Nočky uvařte ve vroucí osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, slijte je. Promíchejte je ve vrstvách se strouhaným zralým sýrem z alpských pastvin (malga) a šalvějovým máslem. Ihned podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka