Krůtí závitky se slaninou a zelím - recept cpt. Cooka
Involtini di tacchino con lardo e verza
4 porce:  60 dkg krůtích řízků, 30 dkg savojského zelí, 8 dkg anglické slaniny, 5 dkg strouhaného parmazánu, 3 dkg rozinek, 3 dkg piniových semínek, 1  pórek, 2 dl zeleninového vývaru, 1 dl bílého vína, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Sultánky namočte na 10 minut do teplé vody. Mezitím oloupejte hlávkové zelí, omyjte ho a odstraňte středová žebra. Listy blanšírujte 5 minut ve vroucí vodě, vyjměte je děrovanou lžící a osušte na savém papíře. Poté je rozmixujte s parmazánem, solí a pepřem. Sultánky slijte, vymačkejte a přidejte je k zelné směsi spolu s piniovými oříšky.
Plátky masa vyrovnejte do řady, pokryjte je směsí zelí a srolujte je, přičemž začněte od delší strany, kratší přehněte dovnitř a srolování dokončete. Každý závitek obalte plátkem slaniny zajistěte ji kuchyňským provázkem. Menší pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Rolky osmažte na troše oleje na prudkém ohni dozlatova. Přidejte pórek, podlijte vínem a přidejte vařící vývar. Snižte teplotu, přikryjte a duste 20 minut. Podávejte horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka