Niçoise na těstovinové rýži - recept cpt. Cooka
2 porce:  16 dkg těstovin orzo, 2  vejce, 10 dkg fazolových lusků, 16 dkg tuňáka ve vlastní šťávě, 2 dkg kaparů, 4 dkg černých oliv, 12.5 dkg třešňových rajčat,

zálivka: 1 lžíce extra virgin olivového oleje, 1 lžíce aceta balsamica, 2.5 lžičky čirého medu, 2 lžičky dijonské hořčice, sůl, mletý pepř

Těstovinovou rýži (orzo) vařte v osolené vroucí vodě 10 minut nebo dokud není al dente. Mezitím na zálivku jednoduše vyšlehejte všechny ingredience dohromady s trochou koření (nebo protřepejte ve sklenici). Po uvaření orzo slijte a nechte vychladnout pod tekoucí studenou vodou. Smíchejte je s dresinkem ve velké míse.
Znovu naplňte stejný hrnec vodou a přiveďte k varu. Vložte vejce, nastavte časovač na 6 a 1/2 minut a nechte je mírně vařit. Vyjměte je děrovanou lžící a ponořte do velké mísy s ledovou vodou. Do stejné pánve přidejte očistěné a rozpůlené fazolky a vařte 2-3 minuty, dokud nezměknou. Sceďte je a přidejte do stejné mísy s ledovou vodou.
K těstovinám přidejte tuňáka z konzervy, okapané kapary, vypeckované půlky oliv a rozpůlená cherry rajčátka a okapané zelené fazolky. Vše promíchejte a podle chuti zkontrolujte koření. Vejce oloupejte a rozkrojte podélně na polovinu. Salát rozdělte do misek a navrch dejte půlky vařených vajec.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka