Melounovo-avokádový salát s dresingem Samburu - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 dkg nesolených oříšků kešu, 80 dkg melounu, 1.5 dkg koriandrových lístků, 8 g máty peprné, 1/2  červené cibule, 2  avokáda, 1  chilli paprička,

samburu dresing: 10 dkg majonézy, 5 dkg řeckého jogurtu, 2 cl vinného octa, 1 špetka cayenského pepře nebo mletého chilli, 5 dkg medu, 1 lžíce limetkové nebo citrónové šťávy, sůl, mletý pepř

Dresink připravíte tak, že všechny ingredience prošleháte v malé misce, ochutíte mořskou solí a spoustou čerstvě mletého černého pepře a necháte vychladnout, dokud nebude potřeba.
Předehřejte troubu na 180 °C (ventilátor na 160 °C, plyn 4). Kešu oříšky dejte na plech a opečte je dozlatova (asi 10 minut). Meloun nakrájejte na zhruba 4cm trojúhelníkové kousky, odstraňte slupku a větší semínka a vložte do mísy. Několik lístků bylinek si dejte stranou na ozdobu a poté nasekejte zbývající lístky koriandru a stonky nadrobno. Lístky máty natrhejte na kousky. Nasekané a natrhané bylinky přidejte do mísy, stejně jako nadrobno nakrájenou červenou cibuli a opražené kešu oříšky. Dužinu zralého avokáda nakrájejte na 2cm kousky. Přidejte do mísy spolu se 4 lžícemi dresinku.
Zbylou zálivkou potřete salátový talíř nebo dno a boky mělké servírovací misky. Rukama salát jemně promíchejte a navršte na talíř na zálivku. Ozdobte na tenké kroužky nakrájenou červenou chilli papričkou a odloženými bylinkami a ihned podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka