Vejce tikka masala - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  vajec, 8 dkg špenátu, 1  bílý jogurt, 40 dkg rajčatového pyré, 1  cibule, 1  hřebíček, 3 cm čerstvého zázvoru, 2 lžičky garam másaly, 2 lžičky kurkumy, 1 lžička římského kmínu, sezamové semínko, olej, sůl
Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Smažte je na olejem vymazané pánvi. Oloupejte a nastrouhejte zázvor. Přidejte k cibuli zázvor a koření. Přidejte drcená rajčata a sůl. Přikryjte a duste 20 minut. Vejce vařte 9 minut ve vroucí osolené vodě. Přilijte jogurt, aby se omáčka spojila. Z výhonků špenátu odstraňte stonky a přidejte je na pánev. Prodlužte dobu vaření o 5 minut.
Vejce oloupejte a rozkrojte je napůl. Omáčku rozdělte do misek a přidejte do každé 3 poloviny vajec. Posypte sezamovými semínky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka