Zapečené noky s uzeným lososem a špenátem - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg gnocchi, 4 plátky uzeného lososa, 2 dl smetany, 1.5 dl plnotučného mléka, 1  citrón na kůru, 4 snítky tymiánu, 3 lžíce parmazánu, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, mletý pepř, 4 kuličky mraženého špenátu
Připravené noky a mražený špenát jsou snadným základem pro jídlo, které se připravuje dopředu. Připravte si je den předem a pak už stačí jen šoupnout do trouby a nemusíte se starat o žádné přílohy.
Do zapékací misky dejte noky a mezi ně vložte lehce uzené filety z lososa bez kůže - vše by se mělo zmáčknout natěsno. Smíchejte smetanu, plnotučné mléko, kůru z citronu, lístky tymiánu, strouhaný parmazán a plnotučnou hořčici a dobře okořeňte. Do zapékací misky přidejte kuličky mraženého špenátu a zalijte smetanou. Přikryjte a nechte v lednici až 12 hodin. Troubu předehřejte na 220 C a pečte 20-25 minut, přičemž v polovině pečení jemně promíchejte, aby se špenát rozpadl, až noky změknou a losos bude upečený. Podávejte se salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka