Křenové toasty s vejci - recept cpt. Cooka
4 porce:  12 plátků veky, 3  špekáčky, tuk, 3  vejce, 2 lžíce křenu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce smetany, citrónová šťáva, pažitka nebo petrželka, cibulová nať
Jemně strouhaný křen, protlak, smetanu a několik kapek citrónové šťávy promícháme na zahoustlou omáčku. Opečené řezy veky lehce potřeme máslem. Na druhé části tuku opečeme drobně rozsekané špekáčky, na ně nalijeme vejce rozmíchaná ve dvou lžicích vody a necháme trochu ztuhnout. Směs rozdělíme na plátky veky a přelijeme smetanou s rozmíchaným křenem. Navrch sypeme jemně rozsekanou cibulovou natí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka