Lehký flan s liškami a parmazánem - recept cpt. Cooka
Flan léger aux girolles, parmesan et miso
4 porce:  30 dkg lišek, 4  vejce, 5 dkg čerstvě nastrouhaného parmazánu, 1.5 dl kuřecího vývaru, 2.5 dkg másla, 1 lžíce miso pasty, 1 lžíce sezamových semínek, několik snítek pažitky, mletý pepř
Lišky očistěte vlhkou utěrkou a blanšírujte je minutu ve vroucí osolené vodě. Osušte je. Na pánvi rozehřejte máslo na středním plameni, přidejte lišky a 5 minut je smažte. Rozdělte je do jednoporcových malých žáruvzdorných misek.
V hrnci na mírném ohni zahřejte vývar s misem a nastrouhejte do něj parmazán. Dobře promíchejte. Nalijte do mísy a nechte 15 minut chladnout.
Vejce rozšlehejte s vychladlým vývarem, přidejte pepř a nalijte do misek na houby. Položte misky na parní koš a vařte je v páře zakryté a na mírném ohni 18 až 20 minut. Krémy podávejte posypané nasekanou pažitkou a sezamovými semínky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka