Nadýchaná česneková omeleta s petrželkou a hlívou - recept cpt. Cooka
Omelette soufflée à l'ail persillé et aux pleurotes
2 porce:  20 dkg hlívy ústřičné, 4  vejce, 3.5 dkg másla, 1 stroužek česneku, 1.5 lžíce mléka, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 svazky zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Hlívu ústřičnou očistěte tak, že ji oškrábete špičkou nože a otřete vlhkým hadříkem. S oloupaným a nasekaným česnekem ji 10 minut smažte na másle na mírném ohni. Vyjměte houby a pánev si nechte na přípravu omelety.
Petrželku nasekejte najemno. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozšlehejte s mlékem a kukuřičným škrobem, přidejte petrželku a dochuťte solí a pepřem. Bílky ušlehejte s trochou soli a stěrkou je opatrně vmíchejte do žloutků, aby neztratily pěnu.
Na pánvi na mírném ohni rozpusťte máslo, přilijte směs, přikryjte a 5 minut duste. Přidejte houby, omeletu přeložte a na mírném ohni smažte ještě 2 minuty.
Abyste nemuseli hlídat dvě pánve, pokud zdvojnásobíte množství tohoto receptu pro 4 osoby, můžete omeletu připravovat také v dortové formě v troubě při 180 °C po dobu 5 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka