Chilský kukuřičný koláč - recept cpt. Cooka
Pastel de choclo
4 porce:  2  vejce, 1 lžíce rostlinného oleje, 1  cibule, 2 lžičky uzené papriky, 1 lžička mletého kmínu, chilli vločky, 50 dkg mletého hovězího masa, 1.25 dl hovězího vývaru, 1 lžíce hladké mouky,

na kukuřičnou polevu: 3 dkg másla, 75 dkg kukuřice, 1 dl mléka, 1 hrst bazalky, 1.5 lžíce kukuřičné mouky, 1/2 lžíce moučkového cukru

Předehřejte troubu na 200 °C. Do hrnce s vroucí vodou přidejte vejce a vařte je 7 minut. Poté vodu slijte a nahraďte studenou, aby se vejce ochladila. Ve velké pánvi rozehřejte olej a 6-8 minut na něm smažte nadrobno naklrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidejte koření a ještě několik minut smažte, než přidáte hovězí maso. Mleté maso rozdrobte a smažte 4-5 minut, dokud se celé nezbarví, a poté přidejte vývar. Vařte 3-4 minuty, dokud nezůstane jen trochu tekutiny. Odstavte z ohně a vmíchejte mouku. Podle chuti směs dochuťte a dejte stranou, zatímco budete připravovat kukuřičnou polevu.
Na velké pánvi rozehřejte máslo a 6-8 minut na něm restujte rozmrazenou kukuřici. Přidejte mléko a nahrubo nasekanou bazalku a vařte, dokud se téměř všechno mléko nevyvaří. Odstavte z ohně a dobře okořeňte. Kukuřici rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby měla konzistenci hrubé kaše - nepřehánějte to na zcela hladkou konzistenci, chcete, aby si kaše zachovala určitou strukturu. Přisypte kukuřičnou mouku a za stálého míchání vařte na mírném ohni dalších 4-5 minut.
Lžící přendejte maso do zapékací misky. Vejce oloupejte a rozčtvrťte a vmíchejte je do něj. Navrch dejte kukuřičnou kaši a rovnoměrně ji rozprostřete. Posypte cukrem a pečte 35-40 minut až je křupavá a na povrchu zhnědlá.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka