Pasta alla norma rivisitata al forno - recept cpt. Cooka
Těstoviny alla norma v troubě
4 porce:  32 dkg těstovin bavette nebo jiné dlouhé, 40 dkg lilku, 50 dkg rajčat, 30 dkg mozzarelly, 1 stroužek česneku, 15 dkg ricotty, extra virgin olivový olej, bazalka, sůl, rostlinný olej na smažení
Na pánvi rozehřejte olivový olej se stroužkem česneku a nechte několik minut působit. Vyjměte česnek a přidejte rajčata a několik lístků bazalky. Rozmačkejte je lžící a nechte je 10 minut vařit. Mezitím omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky lilek (na ozdobu nakrájejte stranou 5 nebo 6 plátků lilku) a osmažte je na velkém množství oleje. Vyjměte je a položte na papírový ubrousek.
Těstoviny bavette vařte polovinu doby uvedené na obalu. Mozzarellu nakrájejte na kostičky a odložte. Těstoviny sceďte, promíchejte s rajčatovou omáčkou, přidejte na kostičky nakrájený osmažený lilek a nastrouhanou tvrdou ricottu. Přidejte na kostičky nakrájenou mozzarellu (část si nechte stranou na ozdobu) a dobře promíchejte. Ochucené těstoviny přeneste do olejem vymazané zapékací mísy. Pokryjte je osmaženými plátky lilku a posypte dalšími kostičkami mozzarelly a ricottou. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15-20 minut, posledních 5 minut zapněte gril. Podávejte s čerstvými lístky bazalky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka