Spaghetti con zucchine croccanti e feta - recept cpt. Cooka
Špagety s křupavou cuketou a sýrem feta
3 porce:  20 dkg špaget, 4  cukety, 10 dkg fety, máta peprná, bazalka, extra virgin olivový olej, sůl
Malé cukety nakrájejte na velmi tenká kolečka, aniž byste odstranili slupku, která dodá pokrmu křupavost a chuť. Do nepřilnavé pánve nalijte trochu oleje a rozehřejte ji, pak přidejte cukety a poduste je na prudkém plameni. Špagety uvařte v dostatečném množství vroucí osolené vody a slijte, když jsou al dente, přičemž si ponechte malou naběračku vody z vaření těstovin. Těstoviny vsypte přímo do pánve s dušenou cuketou a nechte je za stálého míchání několik minut přejít do chuti. Pokud omáčka příliš vysychá a těstoviny prskají, přidávejte po troškách trochu vody z vaření těstovin, kterou jste si odložili stranou. Do pánve přidejte sýr feta nakrájený na malé kousky a vařte, dokud se dobře nepromísí s těstovinami a cuketou. Posypte nasekanou mátou a několika lístky bazalky a podávejte.
(šéfkuchař Andrea Mainardi)

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka