Čirok na způsob tabbouleh - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg červeného čiroku, 1  červená cibule, 1/4 šálku červeného vinného octa, 15 dkg třešňových rajčat, 1  citrón na šťávu, 1 lžíce nakládaného citrónu, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1  chilli paprička, 3 lžíce kopru, 2 lžíce máty peprné, 4 lžíce zelené petrželky, 3 lžíce koriandrových lístků, 10 dkg ovčí fety, mořská sůl, mletý pepř podle chuti, 2  červené papriky
Čirok uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a nechte vychladnout. Jemně nakrájenou cibuli vložte do mísy. Zahřejte ocet a zalijte jím ji a nechte vychladnout, aby se mírně naložila.
Smíchejte všechny zbývající přísady (rozpůlená rajčátka, šťávu z citronu, nasekaný nakládaný citron, drcený hřebíček, utřený česnek, jemně nakrájenou červenou chilli papričku i bylinky, rozpůlené pečené a oloupané papriky) kromě sýra, který můžete nadrobit až při podávání.
Tabbouleh je dostatečně vydatný na to, aby se podával samostatně, ale hodí se i k dušeným steakům nebo lehce uzenému snoku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka