Focaccia s červenou cibulí a tymiánem - recept cpt. Cooka
6 porcí:  40 dkg hladké mouky, 5 g sušených kvasnic, 2 dl vody, 8 lžic olivového oleje, 4 g soli, 1  červená cibule, 1 lžíce slunečnicových semínek, 1 snítka rozmarýnu, 4 cl olivového oleje, 1 lžíce vody, 2 g soli
V míse kuchyňského robotu s hákem smíchejte mouku, droždí, teplou vodu, olivový olej a sůl. Pomalu hněťte 15 minut. Kouli potřete olejem a těsto nechte 1 hodinu odpočívat v míse kuchyňského robotu přikryté vlhkou, dobře vyždímanou utěrkou, pokud možno v teplé místnosti.
Těsto trochu propracujte rukama, abyste z něj vytlačili vzduch. Na plechu vyloženém pečicím papírem rozválejte těsto na obdélník o tloušťce 1 cm. Nechte ho odpočinout při pokojové teplotě, aby těsto mohlo ještě chvíli kynout. Předehřejte troubu na 200 °C.
Do těsta vtlačte prsty, abyste po celém povrchu udělali důlky, přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli, lístky rozmarýnu a slunečnicová semínka. Zbylý olej vyšlehejte s vodou a potřete jím těsto. Posypte je zbylou solí a nechte 10 minut odpočívat. Pečte asi 20 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka