Treska saganaki - recept cpt. Cooka
2 porce:  4 lžíce olivového oleje, 1  červená cibule, 2 stroužky česneku, 1/4 lžičky chilli vloček, 1/2 lžičky sušené dobromysli, 40 dkg nakládaných rajčat, 6  sušených rajčat, 4 dkg černých oliv bez pecky, 30 dkg nových baby brambor, 25 dkg tresky, 5 dkg fety, sůl
Ryba inspirovaná chutí Řecka je připravena v omáčce z rajčat, oregana a černých oliv se sýrem v řeckém stylu. Název 'Saganaki' odkazuje na malé měděné pánve, ve kterých se pokrm tradičně připravuje.
Předehřejte troubu na 220 °C a přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou. Na středně velké pánvi rozehřejte polovinu olivového oleje a 5 minut na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidejte drcený česnek, chilli vločky a sušené oregano a smažte další 2 minuty. Přisypte nakrájená rajčata, sušená rajčata, olivy a koření. Nechte 5 minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne.
Mezitím přidejte do hrnce s vroucí vodou nové brambory a vařte je 15-18 minut, až jsou měkké. Pokud není vaše pánev vhodná do trouby, přeneste omáčku do zapékací misky. Do omáčky vložte tresku, dochuťte a na rybu rozdrobte salátový sýr řeckého typu. Pečte 12 minut nebo dokud se ryba nerozpadá. Osušte nové brambory, rozpůlte je a promíchejte je se zbytkem olivového oleje a trochou soli a podávejte spolu s treskou saganaki.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka