Dýně plněná sušeným ovocem - recept cpt. Cooka
Potiron farci aux fruits secs
4 porce:  1  tykev, 2  šalotky, 1/2 svazku zelené petrželky, 50 dkg klobásky salsiccia, 15 dkg francouzského sýra Comté, 10 dkg sušených meruněk, 8 dkg loupaných pistácií, 10 dkg konzervovaných jedlých kaštanů, olivový olej, sůl, mletý pepř
Sýr comté nakrájejte na kostičky. Kaštany nechte okapat z nálevu a rozdrťte je. Nakrájejte šalotku a petrželku. Sušené meruňky a pistácie nasekejte. Vše smíchejte s masem z klobásky. Osolte a opepřete.
Dýni omyjte a odkrojte vršek. Odstraňte semínka a vnitřek vydlabejte, ponechte stěnu silnou 2-3 cm od slupky. Dužinu nakrájejte na kostky a povařte 15 minut ve vroucí osolené vodě. Smíchejte ji s nádivkou. Osolte a opepřete a vnitřek dýně potřete olejem. Naplňte ji náplní, příliš neutěsňujte, a nasaďte odříznutý klobouk. Celou ji naolejujte. Položte na plech a pečte 2 hodiny při 150 °C.
Dýni vyjměte z trouby. Před krájením a konzumací nechte na talíři 5 minut odpočívat.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka