Sekaná na pečeném fenyklu a romanescu - recept cpt. Cooka
Pain de viande, romanesco et fenouil rôtis
6 porcí:  4 lžíce ovesných vloček, 1/2 svazku kadeřavé petrželky, 50 dkg mletých kuřecích prsíček, 1  vejce, 1 lžička fenyklu, olivový olej, 1  salátový fenykl, 1  květák romanesco, 2  ančovičky, 2 lžíce kaparů, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 185 °C. Najemno rozmixujte 3/4 ovesných vloček, nasekejte petrželku. Mleté kuřecí maso smíchejte s ovesnými vločkami, vejcem a petrželkou. Dochuťte fenyklem utřeným na prášek, solí a pepřem a vytvarujte sekanou. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem opečte maso ze všech stran, aby se vytvořila kůrčička.
Opláchněte fenyklovou bulbu, nakrájejte ji na mandolíně na tenké plátky a vložte na olejem vymazanou zapékací misku. Sekanou položte na fenykl a nechte ji 20 minut péct. Posypejte zbylými ovesnými vločkami a pokračujte v zapékání dalších 10 minut.
Mezitím rozdělte romanesco na růžičky. Smažte je na olivovém oleji ve woku spolu s ančovičkami a kapary a dochuťte pepřem. Sardelové filety dodají přípravě potřebnou sůl. Sekanou nakrájejte na plátky a podávejte s opečenou zeleninou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka